علیرضا زاکانی مطرح کرد؛

۴ انتظار مرکز پژوهش‌های مجلس از مراکز پژوهشی کشور

۴ انتظار مرکز پژوهش‌های مجلس از مراکز پژوهشی کشور

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در بازدید از پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، چهار انتظار مرکز پژوهش‌های مجلس از مراکز پژوهشی کشور را مطرح کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا زاکانی نماینده مردم قم و رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با حضور در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، از بخش‌های مختلف این پژوهشگاه بازدید و از نزدیک در جریان فعالیت‌های معاونت پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم قرار گرفت.

زاکانی در جلسه همکاری مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی که با حضور حجت الاسلام والمسلمین نجف لک‌زایی معاون پژوهش دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و رئیس این پژوهشگاه و برخی از مسؤولان پژوهشکده‌ها برگزار شد، اظهار کرد: یکی از مظلومیت‌های انقلاب اسلامی این است که مولودهای این انقلاب کمتر مورد شناخت واقع شده اند و نسبت به ظرفیت‌های خلق شده آگاهی لازم وجود ندارد.

وی به اهمیت وجود مراکز پژوهشی در کشور پرداخت و گفت: آشنا شدن با مجموعه‌هایی مانند پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی و کارهایی که در این مجموعه‌ها دنبال شده، می‌تواند یک معونه و امکان بزرگی را برای حاکمیت و حکومت و اجزای آن فراهم کرده و تکیه کنند تا بتوانند به راه درست حکمرانی کردن، نظام سازی و جامعه سازی دست یابند.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی ضمن ابراز خرسندی از حضور در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی آن را مایه مباهات دانست و افزود: ما در مرکز پژوهش‌های مجلس ۱۴ رویکرد تحولی را برای خود اختیار کردیم که این رویکردها را مورد توجه قرار داده ایم.

وی بیان کرد: اولین و مهمترین آنها این است که معارف اسلامی را در قانون گذاری دنبال کنیم؛ اگر در ۴۱ سال گذشته قانونی مصوب شده، دقت‌ها به این بوده که شورای نگهبان در قانون گذاری ما نظارت داشته که قوانین خلاف اسلام نباشد؛ ما باید این هنر را داشته باشیم که به سمتی حرکت کنیم تا ابتدای امر، امضای عالم دینی در فرایند قانون گذاری رسمیت پیدا کند و بتوانیم بر گوهر دین قانون نویسی کنیم.

زاکانی اظهار کرد: مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، تنها مجموعه‌ای است که مستقیماً به عنوان عقل منفصل مجلس شورای اسلامی فکر و اندیشه را دسته بندی شده و دقیق به نظام قانون گذاری کشور مرتبط می‌کند و می‌تواند برای سایر اجزای حکومت تعیین تکلیف کند و قاعده و قانون بگذارد؛ باید بتوانیم مسیری را برویم که این مزیت قطعی خود را به مزیت قطعی حاکمیت در جهت تسری اندیشه دینی و اسلام و گوهر دین را به قانون تبدیل کنیم.

وی با اشاره به اعلام نیاز مرکز پژوهش‌های مجلس به توانایی علمی مراکز پژوهشی گفت: یکی دیگر از رویکردهای مرکز پژوهش‌های مجلس این است که از طریق جمع سپاری علمی، کارهایمان را پیش ببریم و به جای پیمانکاری صِرف که در گذشته انجام می شده، تبدیل به یک کارفرمای دارای قابلیت ممیزی شویم، لذا به عنوان یک نیاز باید به سراغ تمام اندیشکده ها، پژوهشکده‌ها، دانشگاه‌ها، حوزه و ظرفیت‌های علمی برویم و به سمت افراد حقیقی و عناصر حقوقی دست نیاز دراز کنیم و نظام مسائل خود را به آنها عرضه کنیم تا بتوانند مشارکت، دانش و معونه علمی خود و مسیر تکیه به اندیشه درست و عمیق را برای حاکمان کشور فراهم کنند و حکمرانی بتواند بر این مدار قرار بگیرد و این نظام دانشی و این شرایط را در خدمت درست حکومت کردن قرار دهد.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: از شبکه ارتباطی مذکور با ظرفیت‌های علمی کشور چهار انتظار تعریف کردیم که در قانون گذاری به ما کمک کنند و در نظارت تخصصی دست ما را بگیرند و در نظام ایده پردازی یاری کرده و در تصمیم سازی ها مدد رسانی کنند.

وی با بیان این که از دیگر رویکردهای مرکز پژوهش‌های مجلس، حرکت بر مدار نظام مسائل کشور و اولویت بخشی به نظام مسائل فوری و ارائه طریق برای راه حل درست این مسائل است، افزود: امروز پس از گذشت ۴۱ سال از انقلاب، مسائل متعددی وجود دارد که فهم این مسائل نیازمند دانش و دقت است که از مجموعه‌های حوزوی و دانشگاهی و اندیشمندان برای فهم این مسائل استفاده کنیم و برای ارائه طریق و راه حل، تکیه مان بر همین ظرفیت دانشی و اندیشه‌ای است که بتوان آن مسائل را حل کرد.

زاکانی اظهار کرد: از دیگر رویکردهای مرکز پژوهش‌های مجلس، این است که علاوه بر این که به صورت مشخص باید پاسخگوی به نیاز نمایندگان عزیز و کمیسیون‌ها و صحن مجلس باشیم، بایستی ناظر به آن نظام مسائل و دقت‌های علمی صورت گرفته دستور کار کمیسیون‌ها و صحن مجلس را پیشنهاد دهیم و نهایتاً بتوان گفت که برنامه مجلس فلان مسأله است؛ حدود یک ماه پیش موفق شدیم که ۲۴۷ صفحه در قالب ۲۱۷ عنوان تقنینی و نظارتی را برای ۱۵ کمیسیون تنظیم کردیم؛ در سه بازه زمانی کوتاه مدت یک ساله، میان مدت تا دو سال و نیم و دراز مدت تا چهار سال کارهای خود را نسبت به کمیسیون‌ها تعریف کردیم و در حال دنبال کردن کارکردها هستیم.

وی خطاب به مسئولان پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی گفت: هم بر اثر نیاز خدمت شما رسیدیم و علاقه مند هستیم که بتوانیم از دانش انباشته و ظرفیت‌های علمی موجود در این پژوهشگاه استفاده کنیم و هم بتوانیم با تعریف پروژه‌های مختلف و جمع سپاری‌های ذکر شده نقش خود را به درستی تعریف کنیم و طوری نباشد که خود را در کنار مجموعه‌های پژوهشی ثبت و ضبط و فعالیت کنیم، بلکه دقت‌هایمان را در فهم نظام مسائل و ظرفیت‌های موجود و انتقال این مسائل به ظرفیت‌های معتبر برای پاسخگویی درست را ایفای نقش کرده و از همه ظرفیت‌های استفاده کنیم.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امیدواریم که در قم که کانون فکر جهان اسلام است و از هر جهت نقش ممتازی در نسبت خود با انقلاب دارد و در سیر تکاملی انقلاب امتیاز اختصاص به قم خواهد داشت، بتوانیم این نقش را برای مرکز پژوهش‌های مجلس ببینیم.

وی افزود: در مرکز پژوهش‌های مجلس ۴۷ گروه وجود دارد که برای این گروه‌ها در قم در حال تعریف یک عقبه علمی در حوزه هستیم، به این معنا که نظام مسائل ذیل این گروه‌ها و پروژه‌هایشان را استخراج کنیم و مبتنی بر قابلیت‌ها واگذار کنیم.

زاکانی درباره ظرفیت‌های پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی اظهار کرد: ارزش و اهمیت این پژوهشگاه به عنوان پژوهشگاهی بزرگ و با قدمت و با هیئت علمی مؤثر و با سابقه در کارنامه فکری جهان اسلام، بالا است و امیدواریم بتوانیم از ظرفیت علمی موجود برای فهم مسائل مبتلابه نظام اسلامی به خوبی استفاده کرده و این مسائل را به پروژه‌های مختلف تقسیم کنیم و ارجاع دهیم و همکاری مشترکی را داشته باشیم.

وی گفت: امیدواریم بتوانیم به زودی و مجدداً به این پژوهشگاه مراجعه کنیم و ناظر به یک نیازی که منجر به تعهد مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی به پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی شود، خدمت گذاری کرده و بستری را فراهم کنیم که دوستان عزیز پژوهشگاه خدمت بزرگ‌تری را به نظام اسلامی و انقلاب اسلامی داشته باشند و اینها مایه افتخار است.

در ادامه این جلسه، حجت الاسلام والمسلمین لک‌زایی معاون پژوهشی دفتر تبلیغات اسلامی و رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی به بیان پیشنهاداتی در راستای همکاری این پژوهشگاه با مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی پرداخت.

کد خبر 5070254

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha